123 Street, NYC, US 0123456789 [email protected]

爱上海,上海419论坛,上海龙凤419 - Powered by Makenna Bufu!

ytgdvvpxm

Mayfield Avenue Residence / studiofour

first_imgArchDaily Houses “COPY” Year:  Architects: studiofour Year Completion year of this architecture project Mayfield Avenue Residence / studiofourSave this projectSaveMayfield Avenue Residence / studiofour Save this picture!© Shannon McGrath+ 32Curated by Paula Pintos Share “COPY” Photographs:  Shannon McGrath Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938426/mayfield-avenue-residence-studiofour Clipboard 2019 CopyHouses•Melbourne, Australia Australiacenter_img Projects North Building Group CopyAbout this officestudiofourOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMelbourneOn FacebookAustraliaPublished on May 19, 2020Cite: “Mayfield Avenue Residence / studiofour” 19 May 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Builders: Manufacturers: AutoDesk, Classic Ceramics, Petersen Tegl, Artedomus, ROYAL OAK FLOORS, Riverstone, Sable Bass ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938426/mayfield-avenue-residence-studiofour Clipboard studiofour – design Mayfield Avenue Residence / studiofour Design Team:Annabelle Berryman, Sarah HenryEngineering:Michael Webb, Webb ConsultCity:MelbourneCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Shannon McGrathRecommended ProductsBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXConcealed Blind System – One-BoxMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalText description provided by the architects. With a client brief for architecture and interior of contrast, the Mayfield Avenue residence became an exploration into the dualities that can be created between architecture and interiors, while still achieving a cohesive outcome.  A strong, structural tectonic defines the architectural form, and is balanced with a distinctly warm interior.  The clean-lined building forms are paired with a layered interior palette, that took its colour variation from the inherent veining of a striking natural stone selected early in the design process.  Save this picture!© Shannon McGrathSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Shannon McGrathThe refined architectural detailing is finished with natural textures and subtle colour shifts, from clay brickwork to rose linen accents, creating a robust yet calming home. Located on a north-facing greenfield site, surrounded by large scale dwellings, the site offered challenges with its size and orientation. The concept for this home was formed around a central garden, overlaid with an architectural framework comprising solid planes and interconnecting screens that is used to direct views and aspect through the site. Save this picture!© Shannon McGrathSave this picture!© Shannon McGrathOn the upper levels, the screen is used to provide privacy from the street below, whilst maximizing interaction with the adjacent landscape, in particular with the existing Jacaranda tree to the front of the site. The framework is layered with solid planes, these planes are used to define volumes, interconnect spaces, provide privacy, and ultimately control and promote engagement within the home and externally towards the surrounding landscape.Save this picture!© Shannon McGrathThe architectural footprint upon which the framework was established was generated to capture northern light into two separate living areas, while softer light was sought for the kitchen, dining, and sleeping areas. Cold, dark stagnant spaces were avoided and expanses of glazed sliding doors ensure all volumes are provided with fresh air, an abundance of natural light, and garden aspect.Save this picture!© Shannon McGrathSave this picture!First floor planSave this picture!© Shannon McGrathTypical open plan living was avoided in search of separate, calm, and purposeful spaces. This need for separation and acoustic privacy drove the form of the building, while a layered approach of filtered built elements, such as the steel screening and double-sided fireplaces, enabled the level of family interaction required. A quality of space that provides both a sense of sanctuary, enclosure, and comfort was sought; whilst offering a level of immersion within the landscape.Save this picture!© Shannon McGrathProject gallerySee allShow lessThe Eastbourne Residential Complex / Bates SmartSelected ProjectsTransforming Gallery / J.Roc DesignSelected Projects Share Photographs Landscape: last_img

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *